Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyřazený nábytek ze šachty si odvezli zájemci z Litvínova a Meziboří

8. 10. 2024

 

Po květnovém přerušení těžby v lomu ČSA Severní energetické ze skupiny Sev.en Česká energie dochází k postupnému vyklízení objektů v této lokalitě. Zařízení kanceláří, dílen, počítače a další vybavení, pro které se již nenašlo využití, skupina nabídla městům Litvínov a Meziboří. V obou se našli zájemci, kteří si vybavili své prostory nábytkem i elektrospotřebiči ze šachty. 


V Litvínově stoly, židle nebo i kuchyňská linka, rychlovarné konvice, mikrovlnné trouby doplní vybavení v místní ubytovně pro sociálně slabší občany. Mezibořští nábytek využijí pro technické služby. „Nabídnutý nábytek byl okamžitě rozebrán, zájemci si ho ihned odváželi a byli spokojeni i s jeho stavem,“ poznamenal Petr Procházka, technický ředitel Severní energetické. 


Několik desítek počítačů zamíří do litvínovských škol. „Počítače jsou plně funkční. Školám je předáme i s monitory a dalším příslušenstvím. Myslím, že mohou ještě nějaký čas spolehlivě sloužit,“ uvedl Libor Šindelář, ředitel Infotey, která zajišťuje IT služby ve skupině Sev.en Česká energie.   

 

 

na--bytekpc.png

ilustrační foto (Pixabay)

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Skupina Sev.en Česká energie